With his pass for Karim Benzema’s opening goal on Saturday afternoon, Cristiano Ronaldo reached double digits in terms of goals and assists this season, the first player within the Real Madrid squad to do so in both categories.That makes it 26 goals and 10 assists for the Portuguese star in all competitions thus far this year, a feat only Barcelona’s famed MSN trio and Atleti’s Antoine Griezmann can boast of in LaLiga.

This is nothing new for the Real No. 7, as he has achieved the ‘double double’ in seven of his eight years at Los Blancos.Only in 2009/10 did he fail to reach similar heights, notching only seven assists that year with his 33 goals.In fact since 2008, just seven footballers have been able to reach at least 10 goals and assists in the same year: Karim Benzema on four occasions, Gareth Bale on three, Mesut Ozil on two, and James Rodriguez, Angel di Maria and Gonzalo Higuain on one.

Tags :

Shkencëtarët amerikanë sugjerojnë se martesa redukton rrezikun nga vdekja e parakohshme.

Në një hulumtim kanë marrë pjesë më shumë se 4800 meshkuj dhe femra, ndërsa të gjithë kanë lindur në vitin 1940. Shkencëtarët kanë vëzhguar karakteristikat e pjesëmarrësve, siç janë optimizmi, pesimizmi, depresioni dhe prirja për t’u shoqëruar me të tjerët, transmeton Koha.net. Po ashtu janë marrë parasysh edhe shprehitë, siç janë pirja e duhanit, aktiviteti fizik dhe mënyra e ushqimit.

Rezultatet e hulumtimit tregojnë që ata të cilët janë në martesë kanë madje 50 për qind rrezik më të vogël nga vdekja e parakohshme. Shkencëtarët theksojnë që vetmia kronike me të vërtetë shkatërron shëndetin dhe mund të rrisë rrezikun nga krijimi i sëmundjeve të ndryshme.

Personat vetmitarë shpesh nuk kujdesen sa duhet për veten, nuk shkojnë rregullisht te mjeku dhe më shpesh kanë shprehi të pashëndetshme, siç janë pirja e duhanit, mungesa e ushtrimeve, ushqimi i pashëndetshëm dhe ngjashëm.

Hulumtimi ka treguar që jeta vetmitare vepron dukshëm më keq te meshkujt sesa te femrat. Femrat janë më të prira për t’u shoqëruar me anëtarët e familjes dhe miqtë dhe në këtë mënyrë u tregojnë ndjenjat dhe u flasin për problemet.

Meshkujt, nga ana tjetër, për gjëra të tilla flasin kryesisht me gjysmën më të bukur, transmeton Koha.net. Prandaj, nëse jetojnë jetë vetmitare të gjithë këtë e mbajnë për vete, dhe vjen deri te krijimi i ndjenjës së vetmisë dhe rritja e rrezikut nga vdekja e parakohshme.

Shkencëtarët, hulumtimin e të cilëve e përcjell “EverydayHealth”, theksojnë që pavarësisht jetës vetmitare duhet të kujdeseni për shëndetin tuaj, të shoqëroheni me miqtë dhe familjen.Martesa zgjat jetën!

Tags :

Shkencëtarët amerikanë sugjerojnë se martesa redukton rrezikun nga vdekja e parakohshme.

Në një hulumtim kanë marrë pjesë më shumë se 4800 meshkuj dhe femra, ndërsa të gjithë kanë lindur në vitin 1940. Shkencëtarët kanë vëzhguar karakteristikat e pjesëmarrësve, siç janë optimizmi, pesimizmi, depresioni dhe prirja për t’u shoqëruar me të tjerët, transmeton Koha.net. Po ashtu janë marrë parasysh edhe shprehitë, siç janë pirja e duhanit, aktiviteti fizik dhe mënyra e ushqimit.

Rezultatet e hulumtimit tregojnë që ata të cilët janë në martesë kanë madje 50 për qind rrezik më të vogël nga vdekja e parakohshme. Shkencëtarët theksojnë që vetmia kronike me të vërtetë shkatërron shëndetin dhe mund të rrisë rrezikun nga krijimi i sëmundjeve të ndryshme.

Personat vetmitarë shpesh nuk kujdesen sa duhet për veten, nuk shkojnë rregullisht te mjeku dhe më shpesh kanë shprehi të pashëndetshme, siç janë pirja e duhanit, mungesa e ushtrimeve, ushqimi i pashëndetshëm dhe ngjashëm.

Hulumtimi ka treguar që jeta vetmitare vepron dukshëm më keq te meshkujt sesa te femrat. Femrat janë më të prira për t’u shoqëruar me anëtarët e familjes dhe miqtë dhe në këtë mënyrë u tregojnë ndjenjat dhe u flasin për problemet.

Meshkujt, nga ana tjetër, për gjëra të tilla flasin kryesisht me gjysmën më të bukur, transmeton Koha.net. Prandaj, nëse jetojnë jetë vetmitare të gjithë këtë e mbajnë për vete, dhe vjen deri te krijimi i ndjenjës së vetmisë dhe rritja e rrezikut nga vdekja e parakohshme.

Shkencëtarët, hulumtimin e të cilëve e përcjell “EverydayHealth”, theksojnë që pavarësisht jetës vetmitare duhet të kujdeseni për shëndetin tuaj, të shoqëroheni me miqtë dhe familjen.

Tags :

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Tags :